U Perastu je 28.8.2016. održano otvoreno prvenstvo Crne Gore u sprint triatlonu na kojem su po drugi put nastupili i članovi TK Dubrovnik. U prelijepom ambijentu i dobroj atmosferi natjecanje je okupilo oko 70 triatlonaca iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Austrije, Švedske, Belgije, Rumunjske…

Natjecanje se sastojalo od 750 metara plivanja u jednom pravcu, od Gospe od Škrpjela gdje je bio start trke pa do košarkaškog igrališta u samom centru Perasta gdje je bila smještena zona izmjene sa biciklima. Drugi dio trke obuhvaćao je biciklistički segment u dužini od 20 km, od Perasta do Kostajnice i nazad. Posljednji dio trke bio je i najteži, a sastojao se od trčanja u dužini od 5 km na donjem putu kroz Perast.

U pojedinačnoj konkurenciji je nastupilo 53 natjecatelja od kojih je prvi kroz cilj prošao Luka Čupić iz triatlon kluba Herceg Novi sa vremenom 1 sat 5 minuta i 59 sekundi, drugo mjesto je osvojio Saša Jovanović iz TK Kotor I treće mjesto Jovanović Dragan iz TK Kotor.

Kod žena najbrža je bila Maja Bonačić iz Hrvatske sa vremenom 1:08:51, drugo mjesto osvojila je Žana Pavićević iz TK Podgorica a treća je kroz cilj ušla Trish Brennan iz Irske.

Naš član Ivo Dadić osvojio je 2. mjesto u kategoriji 40+ godina. Ostale rezultate možete pronaći OVDJE. 

U okviru 2. Kotorskog triatlona bilo je organizirano i ekipno natjecanje, revijalnog karaktera, gdje ekipu čine tri člana od kojih svako radi po jedna segment trke. Na ovaj način se mlađi i neiskusniji natjecatelji upoznaju sa svijetom triatlona.