Danas je održana u Lapadu utrka na 10 kilometara, prva dubrovačka desetka, finale Dubrovnik RUN lige 2017. Glavni organizirator Dubrovački Savez Športova, uz partnera Triatlon Klub Dubrovnik. Triatlonci i trkači iz Dubrovnika i drugih zemalja su briljirali u svemu danas, u suradnji sa DU MOTION ekipom iz Dubrovačkog Saveza Športova, dokaz je da Dubrovnik je destinacija za sportove na otvorenom, cijele godine, pogotovo trčanje! Start je bio u Uvali Lapad kod SUNSET BEACH kompleksa, ruta je išla šetnicom, do Orsana, pa preko Copacabane, Presidenta, Neptuna, sve uz more do Uvale i tako dva kruga. Ukupno 10 kilometara, uz organizirane tri okrepe, pratnju trkača, više lokacija Crveni Križ je pokrio svojim teamovima, volonteri DUMOTION i Gimnazije Dubrovnik duž staze, a na prometnicama uz pomoć Policije su-organizator i partner utrke koji je dao sve od sebe da sve bude uredu i sigurno s prometom je bio Auto Klub Dubrovnik. 

Od prijavljenih oko 110 trkača, njih 90 je ušlo u cilj nakon istrčanih svih deset kilometara. Prvi je bio Jakša Diklić Triatlon klub Dubrovnik s vremenom 35:20, drugi Perica Vučković 35:24 Triatlon klub Herceg Novi a treći muški Miloš Komnenić 35:32, Triatlon Klub Kotor. Prva dama danas je bila članica Triatlon Kluba Dubrovnik Made Žeravica 45:18, druga Doris Cvitić 47:35 Dubrovnik RUN, a treća isto članica Triatlon Kluba Dubrovnik Nela Madeško 49:44.

Sve rezultate utrke možžete pronaći na https://www.racecollector.com/event/301/results

Kako je ovo bila i finalna utrka Dubrovnik RUN lige 2017 tj. 6.kolo ovo je ujedno bila i prilika da se proglase pobjednici/ce lige. Pobjednice i pobjednici 2017 Dubrovnik RUN lige 2017 su

Žene:

  1. Doris Cvitić
  2.  Made Žeravica
  3.  Nela Madeško

Muški:

  1. Amir Avdić
  2.  Mario Kušar
  3.  Damir Ovčina

Nakon utrke slijedio je za sve trkače i volontere Pasta i Pizza Party kod SUNSET BEACH-a koji je ujedno i bio domaćin ove utrke, i sponzor.

Slijedeći projekt Triatlon Kluba Dubrovnik je poznata humanitarna utrka Stazom Deva, povodom Dana Branitelja i blagdana Sv.Nikole! Trail utrka tj Uspon na Srdj, 09.12. start u 11:00!
Prijavite se na www.racecollector.com