Zahvaljujući izvrsnim klimatskim uvjetima, ali i trudu cijelog niza entuzijasta, Dubrovnik je u proteklih nekoliko godina postao jedna od najpopularnijih trkačkih destinacija Mediterana, pogodna za cjelogodišnje sportske događaje i aktivan odmor. Od ove godine uvedena je i Dubrovnik AKVATLON liga, prva multisport manifestacija na ovom području, čije je finale na rasporedu u nedjelju 1. listopada.

Akvatlon je jedna od globalno rastućih atrakcija u promociji zdravog načina života, odličan način ulaska u svijet multisporta za početnike, te kvalitetan začin za iskusne triatlonce u njihovom rasporedu utrka.

Rekreativna utrka Dubrovnik Aquathlon 2017: Earth, Sea & Fire ujedno je i Prvenstvo Hrvatske u standardnom akvatlonu, te samim tim sjajna prilika za natjecanje uz bok mnogih poznatih hrvatskih triatlonaca. Uključuje plivanje 1000m u moru, te nakon tranzicije, 5000m trčanja (Sv. Jakov). Start je na plaži Banje u 15 sati.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem stranice RaceCollector.com. Startnina iznosi 100kn za natjecatelje s licencom Hrvatskog Triatlon Saveza te 150kn za nelicencirane. Startni paket uključuje akvatlon majicu, suvenir, promo materijal, bon za pasta party i vrećicu. Podizanje brojeva i paketa moguće je na dan održavanja utrke od 13h na plaži Banje. Najbolji natjecatelji po dobnim skupinama i spolu osvajaju medalje.

Dubrovnik Aquathlon nova je utrka pod brandom Du Motion, poznatog po organiziranju dvodnevne trkačke manifestacije “Du Motion – Runners’ Days Dubrovnik”, koja privlači sportaše i rekreativce iz preko 40 zemalja svijeta.

Organizator Dubrovnik Aquathlona je Triatlon klub Dubrovnik uz podršku partnera Turističke zajednice grada Dubrovnika, Grada Dubrovnika i Dubrovačkog saveza športova.

Četiri mjeseca nakon početka premijerne Dubrovnik AKVATLON lige vrijeme je za njeno zaključenje uz finale koje će tematikom “Earth, Sea & Fire” biti atraktivno kako za sudionike, tako i gledatelje.

Pridružite se i vi ovom slavlju sporta i zdravlja na plaži Banje 1. listopada!

Foto galerija

Kratak video sa prošlogodišnje utrke