‘Stazom deva’ naziv je utrke koju je Triatlon klub Dubrovnik danas prvi put organizirao uz pomoć dubrovačkih sportaša i planinara u počast dubrovačkim braniteljima i svima koji su tvrđavu Imperijal opskrbljivali vodom i hranom u vrijeme Domovinskog rata. Uspon do Srđa održan je uoči Dana branitelja Dubrovnika 6. prosinca od Jadranske magistrale, serpentinama do Tvrđave Imperijal, simbola obrane Grada.

Utrka nije imala vremensko ograničenje, pa su sudjelovati mogli i vrhunski trkači i rekreativci, ali i šetači.Kotizacija za utrku iznosila je 50 kuna te će u potpunosti biti uplaćena u humanitarne svrhe  našem sugrađaninu i branitelju Jakovu Buliću koji je doživio tešku nesreću i svaka pomoć je dobro došla.

Prvo mjesto pripalo je Anti Živkoviću, koji je zadanu visinsku dionicu pretrčao za 12 minuta i 15 sekundi. Drugi je bio Jakša Diklić (13:03), a treći Luka Čupić (14:18). U ženskoj konkurenciji prva je bila Helena Gleđ (16:23 – ukupno 14.) ispred Nele Madeško (17:56 – ukupno 20.) i Marine Maslek (18:40 – ukupno 24.).

 Na utrku se prijavilo 108 natjecatelja, svi su uplatili kotizaciju i uspijeli smo skupiti 5400 HRK, koje smo uplatili na račun našeg sugradjanina Jakova Bulića, kojem je pomoć prijeko potrebna. 92 natjecatelja pojavilo se na startu, i svi oni su pobjednici jer su uspješno završili utrku Stazom Deva, ono što je isto jako bitno nitko se nije ozljedio i svi smo se lijepo zabavili.

Sve rezultate utrke možete pronaći na adresi racecollector.com

Kratki video sa utrke