Članovi TK Dubrovnik nastupili su na popularnom sprint triatlonu OTOK LJUBAVI u Sv. Filip Jakovu, koji već treću godinu organizira TK Zadar uz pomoć turističke zajednice mjesta.

Dionicu od 750 metara plivanja, 20 km bicikliranja i 5 km trčanja svih 50 sudionika uspješno je odradilo. Većinom su to bili individualni natjecatelji, a bilo je i nekoliko štafeta.

U kategoriji žena naša Made Žeravica je apsolutna pobjednica utrke, isto tako je osvojila zlatnu medalju u svojoj kategoriji. Made je distancu triatlon odradila samo 7 dana nakon iscrpljujuće Half Ironman utrke u Puli za koju se intezivno pripremala posljedna 3 mjeseca i koju je uspješno završila unatoč lošem vremenu tog vikenda u Istri.

U kategoriji muškaraca od strane Triatlon kluba Dubrovnik nastupili su Stijepo Ljubimir, Daniel Marušić i Ivo Dadić. Ivo Dadić je u ukupnom poretku bio šesti dok je Stijepo Ljubimir uz svoj osobni rekord osvojio 10. mjesto, a Daniel Marušić 11.mjesto, u cilj je stigao nekoliko sekundi nakon Stijepa. U kategoriji muških iznad 40godina, Daniel Marušić je osvojio srebrnu medalju, dok je Ivo Dadić osvojio zlato. Apsolutni pobjednik u kategoriji muškaraca je profesionalni triatlonac iz TK ZADAR Ivan Gobin. 

Foto galerija

Kratki video sa starta