Ovog vikenda startala je jesenska triatlon sezona 2017., a dubrovački triatlonci nastupali su u Splitu, Austriji i u Dubrovniku. Pred nama su razne multi-sport utrke i događanja. Svakog vikenda bit će po nekoliko poslastica kako u Dubrovniku tako i u okolici, a naši triatlonci očekuju i zanimljive rezultate!

Ove subote, 26. kolovoza na olimpijskom triatlonu u Splitu ’19. Marjanski đir’ nastupili su članovi Triatlon Kluba Dubrovnik Matko Medak i Daniel Marušić. Daniel je bio uspješan. Završio je 1500 m plivanja, 40 km bicikle, i 10 km trčanja za 2h27min i osvojio srebro, odnosno drugo mjesto u kategoriji M45. Matko je pak imao tehnički problem s biciklom i morao je odustati na pola utrke.

Danas, 27. kolovoza član TK Dubrovnik Teo Bjelopera nastupio je na IRONMAN 70.3 utrci u Austriji – Zell am See. Teo je svojih 1900 m plivanja, 90 km bicikle u brdskim stazama austrijskih Alpa i 21 km trčanja uspješno završio s vremenom 6h25min.

A i u Dubrovniku je danas bilo zanimljivo. Održano je peto kolo Dubrovnik akvatlon lige 2017. Plivalo se 1000 m i trčalo 5 km na potezu Mandrač – Copacabana – Solitudo. Pobjednik utrke je bio Jakša Diklić, TK Dubrovnik, a prva dama ove utrke je bila Jelena Tomašević iz TK X Herceg Novi. Od prijavljenih 18 natjecatelja 15 ih je uspiješno završilo utrku.

Slijedeći nastup dubrovačkih triatlonaca je na utrci Sprint Triatlon u Perastu u Crnoj Gori 9. rujna, a 10. rujna kreće i jesenski ciklus Dubrovnik RUN lige. Četvrto kolo lige je u Slanome, 8 km uz obalu, u predivnoj vali centra Dubrovačkog Primorja. Grand Finale Akvatlon Lige i Državno Prvenstvo je 1. listopada na Pločama – prijave su već otvorene!

Rezultate 5. kola akvatlona možete pronaći na stranici racecollector.com

Foto galerija

Video sa starta 5. kola akvatlona