Triatlon Klub Dubrovnik bio je 1.10.2017. domaćin utrke DUBROVNIK AQUATHLON 2017.

Luka Dumančić i Zara Baković osvojili su prva mjesta na utrci Dubrovnik Aquathlon 2017. U muškoj konkurenciji drugi je bio Jakša Diklić iz Triatlon Kluba Dubrovnik a treći Luka Grgorinić. U ženskoj konkurenciji druga Maja Bonačić, a treća Dunja Gorup.

Start utrke bio je bio u nedjelju 1.10.2017. u 15:00 na plaži Banje gdje su natjecatelji plivali 1000 metara sa tzv. australskim okretom tj. izlazak na plažu nakon prvog kruga od 500m, okret oko čunja i ponovni ulazak na plivanje 500m.

Nakon 1000m plivanja akvatlonci su se uspeli u tranziciju u Lazarete uzeli trkačku opremu i trčali 5000m u pravcu Sv. Jakova. Cilj utrke bio je kod Gimnazije, tj na Pločama iza Grada. Organizator utrke je bio Triatlon Klub Dubrovnik s partnerima Dubrovački Savez Športova, Turistička Zajednica Grada Dubrovnika i Banje Beach Club.

Utrku je svečano otvorio gradonačelnik Grada Dubrovnika gospodin Mato Franković. Gradonačelnik je ujedno i osobno pozdravljao neke natejcatelje u cilju. Alen Bošković, glavni tajnik DSŠ, bio je direktor utrke i dijelio medalje i pehare pobjednicima ove utrke.

Ova utrka je bila ujedno i Prvenstvo Hrvatske u Standardnom Akvatlonu, kao i finale Dubrovnik Akvatlon 2017 lige. Pobjednici Dubrovnik Akvatlon 2017 lige su:

ŽENE

  1. Lidija Vukić
  2. Ivona Zec
  3. Jelena Tomašević

MUŠKARCI

  1. Jakša Diklić
  2. Luka Čupić
  3. Vito Milošević

Svi rezultate možete pronaći na stranici racecollector.com

Kratka video reportaža sa utrke