Uspješno smo organizirali prvi Dubrovački akvatlon unatoč teškim vremenskim uvjetima. Natjecatelji su startali prema planu, u 17.00 sati, a zbog vremenskih uvjeta plivačka ruta skraćena je oko 500metara, tranzicija i trkački ostali su prema planu, dužina trčanja 5000m.

Ukupni pobjednik je Toni Elezović, a pobjednica Maja Bonačić. Drugo mjesto osvojili su Jakša Diklić i Jelena Tomašević, dok su broncu ‘zaslužili’ Marija Hanzijer i Ivan Gobin. Na utrku se prijavilo 59 natjecatelja, dok ih se 44 odlučilo natjecati. Planirana utrka za djecu nije održana zbog sigurnosti u moru, nismo htjeli riskirati.

Plivalo se po jakim valovima, vjetru i kiši, ali more je bilo oko 22C i toplije od zraka. Na izlasku iz mora plivačima su pomagali članovi TK Dubrovnik i volonteri. Kiša je također dodatno otežala tranziciju, ali i trčanje. Trkačka dionca je bila od Ploča do Sv Jakova pa do Vile Šeherezade, pa opet do Sv Jakova s ciljem na Pločama.

Organizacijski partner bio nam je DU Motion, pod direkcijskom palicom Alena Boškovića što je rezultiralo fantastičnom suradnjom i jako dobrim ukupnim rezultatom. Od početka priprema do kraja, zajedno s članovima TK Dubrovnik utrka je odrađena kvalitetno, natjecatelji su zadovoljni i na sigurnome. Gosti su zahvalni i obećali su nam doći opet iduće godine.

Sve rezultate utrke možete pogledati na adresi racecollector.com

Kratka video reportaža sa utrke