Iako su sve prognoze govorile da se ostane kod kuće, danas se dvadesetak trkača točno u podne našlo zajedno na startu šeste utrke Dubrovnik Run Lige 2016 – Babin Kuk 7k.

Svake godine liga tradicionalno završava s Babinim Kukom, čak nas je i vrijeme poslužilo pored svih najava i upozorenja da se danas ne izlazi iz kuće. Dokazali smo da kad se trči, ima se dobra volja i vrijeme je na našoj strani – kazao je tajnik Triatlon kluba Dubrovnik Danijel Marušić na proglašenju pobjednika i pobjednica koje se održalo ispred kampa Solitudo.

Prvu nagradu za najbolju trkačicu osvojila je Maja Bonačić, nakon što je u vremenu od 31.34 minute pretrčala cijeli Babin Kuk. Za njom su do cilja među prvima stigle Doris Cvitić (34.59) i Nela Madeško (35.20), osvojivši drugo, odnosno treće mjesto.

Danas sam, eto, imala dovoljno sreće i spremnosti da pobjedim na zadnjem kolu lige. Već sam ranijih godina sudjelovala, i ako sam dobro izračunala, mislim da bih trebala biti i ukupni pobjednik. Uvijek je super organizirano, te moram istaknut kako je ovo jedina liga u Hrvatskoj koja se ne naplaćuje, a neobično je i to što sudjeluje jednak broj žena i muškaraca. Svaka čast Danijelu i ekipi iz Dubrovnik RUN lige! – svoje dojmove ispričala nam je pobjednica u ženskoj konkurenciji Maja Bonačić.

U muškom dijelu natjecanja najbrži je bio Enis Hrustić s vremenom od 27.09 minuta, a za njim kroz cilj su protrčali Mario Kušar (28.58) i Ivo Dadić (25.43).

Malo sam popravio rezultat od prošle godine, volim ovu stazu i već treću godinu imamo jako dobru konkurenciju – kazao je Enis Hrustić te pozvao sve ljude dobre volje da se pridruže humanitarnoj utrci “Stazom deva” koja će se održati na Srđu uoči Dana branitelja Dubrovnika u subotu, 3. prosinca.

Sve rezultate utrke možete pronaći na stranici racecollector.com